Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 franscuski hleb
½ šolje mleka
180 g krem sira
½ šolje narendane mocarele
½ šolje narendanog parmezana
200 ml (po želji i više) paradajz sosa ili 1 kesica kečapa
70 g čajne kobasice ili kulena
Priprema:
Francuski hleb isecite na kriške. Veću šerpicu stavite na ringlu i u nju sipajte mleko. Dodajte krem sir, a zatim promešajte. Dodajte i narendanu mocarelu i parmezan. Zagrevajte i mešajte sve dok se sirevi sasvim ne rastope i sjedine. Sklonite sa ringle i sipajte u pleh. Premažite paradajz sosom ili kečapom, poređajte kobasicu i narendajte još malo kačkavalja odozgo. Zagrejte rernu na 230 stepeni i stavite picu da se peče. Čim počne da ključa, gotova je. Izvadite i služite sa prepečenim hlebom ili na lepinjama koje ste prethodno zapekli u rerni. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari