Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pečeni prokelj s pečurkama

Pečeni prokelj s pečurkama

Pečeni prokelj s pečurkama

Pečeni prokelj s pečurkama

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,5 kg očišćenog prokelja
70 ml maslinovog ulja
2 glavice crvenog luka
150 g putera
kilogram svežih pečuraka
70 ml belog vina
majčina dušica
soja sos
rendani parmezan po želji
biber

Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Veće glavice prokelja presecite na pola, a manje ostavite cele, samo im krstasto zasecite dna. Pomešajte ih sa uljem, seckanim lukom, nekoliko kašika soja sosa i biberom, pa ih poređajte u jednom sloju u veći pleh ili dva manja. Pecite oko 30 minuta.
U međuvremenu, u tiganj dodajte 120 g putera, pa kad se istopi, ubacite seckane pečurke i pržite na jakoj vatri dok ne omekšaju i ne dobiju reš boju na krajevima. Zalijte ih vinom i začinite majčinom dušicom, pa kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte nekoliko kašika vode i preostali puter, pa izmešajte da se istopi. Pečurke sa sosom koji se stvorio dodajte u sud s prokeljom pa izmešajte i pospite parmezanom po želji. Pecite još desetak minuta da se svi ukusi povežu. Izvor: story.rs


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pečeni prokelj s pečurkama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.