Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,5 kg očišćenog prokelja
70 ml maslinovog ulja
2 glavice crvenog luka
150 g putera
kilogram svežih pečuraka
70 ml belog vina
majčina dušica
soja sos
rendani parmezan po želji
biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Veće glavice prokelja presecite na pola, a manje ostavite cele, samo im krstasto zasecite dna. Pomešajte ih sa uljem, seckanim lukom, nekoliko kašika soja sosa i biberom, pa ih poređajte u jednom sloju u veći pleh ili dva manja. Pecite oko 30 minuta.
U međuvremenu, u tiganj dodajte 120 g putera, pa kad se istopi, ubacite seckane pečurke i pržite na jakoj vatri dok ne omekšaju i ne dobiju reš boju na krajevima. Zalijte ih vinom i začinite majčinom dušicom, pa kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte nekoliko kašika vode i preostali puter, pa izmešajte da se istopi. Pečurke sa sosom koji se stvorio dodajte u sud s prokeljom pa izmešajte i pospite parmezanom po želji. Pecite još desetak minuta da se svi ukusi povežu. Izvor: story.rs
Komentari
Komentari