Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pastrmke (po 200 g), 4 kašike limunovog soka, 150 g biljnog margarina, 250 g pirinča, 450 g tikvica, 400 g šargarepe, 120 ml belog vina, kari, biber, so
Priprema:
Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobi-berite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite ribe spolja i iznutra. Pirinač kuvajte oko 20 minuta u 500 ml posoljene vode. Zagrejte gril u rerni. Rešetku obložite alufolijom, stavite ribu i sa svake strane ih pecite po dese¬tak minuta.
Povrće dobro operite, očistite, a zatim isecite na tanke štapiće. Sve prodinstajte na 50 g margarina. Nalijte vinom i poklopljeno kuvajte desetak minuta. Začinite solju, biberom i karijem po ukusu. Pastrmke, pirinač i povrće sipajte u tanjire. Preostali margarin izrendajte preko ribe. Sve ukrasite peršunom i limunom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari