Pastrmka sa povrćem-sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pastrmke srednje veličine, 1-2 limuna, maslinovo ulje, so, nekoliko veza svežeg ruzmarina, 1 velika crvena paprika, 1 velika glavica luka, 2 struka celera, 1 velika šargarepa, nekoliko čena belog luka
Priprema:
Ribu operite, malo prosušite i narežite na nekoliko mesta sa obe strane. Posolite i premažite maslinovim uljem. U trbušnu šupljinu stavite po jednu malu krišku limuna i grančicu ruzmarina. Povrće očistite i narežite na krupne komade, kao i limun. Čen belog luka prognječite sa nožem i onako sa ljuskom pomešajte sa povrćem. Posolite, prelijte maslinovim uljem, preostale kriške limuna malo iscedite i sve dobro izmešajte. Povrće stavite na dno tepsije, ravnomerno. Gore složite pastrmku. Pecite u rerni na 180 stepeni dok riba ne porumeni. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari