Sastojci koji će vam biti potrebni:
350 g paste, 1/2 glavice zelene salate, 2 jaja, 500 g paradajza, 2 paprike, 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku, 1 vezica bosiljka, 2 cena belog luka, 100 g majoneza, 300 g punomasnog jogurta, 1 kašika soka od limuna, šećer, so, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Jaja tvrdo skuvajte, isperite ih i oljuštite. Paradajz isecite na kriške, zelenu salatu operite. Papriku isecite na kockice, a tunjevinu ocedite i isitnite. U velikoj posudi izmešajte povrće i tunjevinu.
Za dresing bosiljak isecite na tračice, a beli luk oljuštite i naseckajte, sve izmešajte sa majonezom, jogurtom i sokom od limuna. Dresing začinite solju, biberom i šećerom.
Testeninu ocedite i zajedno s dresingom pažljivo izmešajte s povrćem i tunjevinom. Jaja isecite na kriške i pre posluživanja dekorišite po salati. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari