Potrebno je za testo:
1/2 litre mleka
20 g svežeg kvasca
kašičica soli
kašika šećera
1 dl ulja
brašna po potrebi za mekano testo
Potrebno je za punjenje:
čokoladni namaz ili eurokrem
orasi, lešnici
pekmez
Potrebno je za preliv:
100 g čokolade
1 dl mleka
50 g margarina
kašika šećera
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesite mekano testo, ostavite da odstoji na toplom oko 30 minuta. Zatim razvijte testo debljine oko 1 cm. Isecite na kocke 5×5 cm i stavljajte fi l po želji. Skupite loptice tako da ne postoji mogućnost da fil iscuri.
Kad ste napunili sve buhtle uzmite jednu šerpu, sipajte vode do pola šerpe i stavite odozgo čistu krpu koju privežite jačim koncem, a drugom šerpom poklopite. Trebalo bi da dobijete kao malo zvono. Kada voda počne da ključa stvarace se para. Otklopite šerpu i na krpu poređajte buhtle sa dovoljno razmaka jer će da narastu i opet poklopite drugom šerpom i kuvajte ih na pari 8-10 minuta. Preliv: Otopite čokoladu sa mlekom, margarinom i šećerom i kad su buhtle gotove prelijte ih čokoladom. Recept: Branislava Stanković
Komentari
Komentari