Sastojci koji će vam biti potrebni
Za biskvit: 200 g piškota, 50 g mlevenih badema, 120 g putera
I još: 3 pomorandže, 4 kašike kamparija, 6 listica želatina, 400 g svežeg sira, 200 g jogurta, 100 g šećera u prahu, 2 kašike soka od limuna, 150 g slatke pavlake, 200 g mandarina, šećer sa aromom pomorandže
Priprema:
Piškote grubo razmrvite, pa ih pomešajte sa bademima i rastopljenim puterom. Pritisnite smesu na dno kalupa za tortu i ostavite na pola sata u frižider da se stvrdne. Filetirajte pomorandže, pa ih grubo isecite. Nakapajte ih kamparijem. Omekšajte želatin. Pomešajte sir, jogurt, šećer u prahu i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Ocedite pomorandže, a kampari sacuvajte, stavite u posudu i zagrejte. Zgnječite želatin da se dobro ocedi, pa ga rastopite u kampariju, a zatim umešajte u smesu sa sirom. Umešajte i šlag i pomorandže. Stavite na koru, pa tortu ostavite u frižideru oko četiri sata.
Na tortu stavite mandarine očišćene i podeljene na kriške. Preko pospite aromatizovanim šećerom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari