Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,5 kg fileta bele ribe (orada ili kovač), 2 jajeta, 200 g brašna, 0,5 dl ulja, malo soli, 1 l piva, 0,5 l mleka, 0,5 dl limunovog soka
Priprema:
Očistite ribu i isecite na komade veličine 5x2 cm, stavite u posudu, posolite i poprskajte limunovi sokom da ne potamni. Smesu Orly napravite na sledeći način. U činiju stavite mleko, žumanca, so i pivo, sve dobro izmešajte umešajte brašno. Od belanaca umutite čvrst sneg i polagano ga umešajte u smesu. Filete marinirane ribe uvaljate u oštro brašno, provucite kroz smesu Orly i pohujte na vrućem ulju dok ne porumene. Ribu služiti uz tartar sos i kriške limuna. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari