Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 šolja urmi
¼ šolje meda
¼ šolje kikiriki putera
¾ šolje krupnije mlevenog badema
1 ½ šolje ovsenih pahuljica
½ šolje seckane čokolade
½ šolje suvih višanja, šljiva ili brusnice
Priprema:
Sameljite urme u procesoru za hranu ili u blenderu. Med i kikiriki buter sjedinite i otopite na srednjoj temperaturi. U većoj posudi pomešajte ovsene pahuljice koje ste prethodno samleli u mlinu za kafu ili blenderu, suvo voće, čokoladu koju ste narendali, a potom dodajte smesu od kikiriki putera, meda i mlevene urme. Razvaljajte smesu oklagijom, a zatim je uvijte u plastičnu foliju (8×8) i ostavite u frižider na bar sat vremena, a možete i preko noći. Nakon toga isecite bonžitu i uživajte uz omiljeni čaj ili sveže ceđeni sok od pomorandže. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari