Mesečev japanski kolač postao je hit u celom svetu kada ga je na svom Youtube profilu predstavila blogerka Očikeron.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
165 g čokolade
3 jaja
Priprema:
U posebnoj posudi odvojte žumanca i belanca. Ugrejte rernu na 170 stepeni. Čokoladu izlomite na kockice i polako je otopite na pari. Sklonite sa ringle i ostavite da prohladi. Kad se dovoljno ohladi umešajte u nju žumanca i mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Belanca umutite mikserom, pa 1/3 dodajte u smesu sa žumancima i čokoladom. Mešajte ponovo, a potom dodajte ostatak belanaca. Pripremite kalup za pečenje koji ste namastili ili stavili pek papir i pecite oko 40 minuta. Kada se torta ispeče, izvadite je, ostavite da se prohladi i ukrasite glazurom, komadićima čokolade, šećerom ili je jednostavno poslužite i uživajte. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari