Sastojci za koru:
5 jaja
100 g šećera
125 g brašna
kesica vanilin šećera
Za tamni krem: 100 g crne čokolade
Za svetli krem:
200 ml soka od limete (7-10 limeta)
150 g smeđeg šećera
2 kesice želatina u prahu
450 g grčkog jogurta
200 g šlaga
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera. Dodajte žumanca, vanilinu i postepeno umešajte brašno. Sipajte u okrugli kalup i pecite u rerni na 160 stepeni oko 35 minuta. Čokoladu otopite na pari i premažite ohlađenu koru. Limete operite toplom vodom, izrendajte koru i iscedite sok. Na laganoj vatri zagrejte sok i smeđi šećer, ali pazite da ne proključa. Umešajte želatin, jogurt, šlag i ostavite u frižideru šest sati. Na tortu stavite prsten, nafilujte kremom i vratite u frižider još tri sata. Ukrasite koricom od limete i uživajte. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari