Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 kriške tosta, glavica crnog luka, 3 čena belog luka, krastavac, crvena paprika, žuta paprika, 850 ml soka od paradajza, kašičica kima, 2 kašike vinskog sirćeta, 5 kašika maslinovog ulja, so, biber, peršun
Priprema:
Odstranite koricu s tosta, a sredinu isecite na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. Krastavac i paprike očistite i prepolovite. Po pola krastavca i paprika isecite na sitne kockice, a druge polovine na krupnije komade. Sitnije komade stavite u dublju posudu, dodajte im crni i beli luk, sok od paradajza, kockice tosta, kim i sirće, pa sve ispasirajte. Dodajte ulje, posolite, pobiberite, pa ostavite da odstoji na hladnom oko pola sata. U ohlađenu supu sipajte sitno seckane paprike i krastavac i sve pospite peršunom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari