Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg mladih krompirića, 100 gr slanine, 2 srednje šargarepe, 100 gr luka, 50 gr šećera, 1 kašika brašna, 1 kašičica senfa, 50 ml jabukovog sirćeta, 25 ml vode, seckan list od celera i peršuna
Priprema:
Skuvajte krompir u slanoj vodi i oljuštite ga. Ako pripremate običan krompir, isecite ga na kriške. Iseckajte slaninu na kockice i propržite na tiganju da bude hrskava. Ohladite je na kuhinjskom papiru, a masnoću procedite i u njoj propržite luk da omekša.
U činiji izmešajte šećer, brašno, so, senf, sirće i vodu pa sipajte u tiganj s lukom. Pustite da provri i kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta dok ne preliv ne zgusne. Izmešajte s barenim krompirom i narendanom šargarepom. Doterajte ukus začinima, pospite peršunom, celerom i kockicama slanine. Služite toplo. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari