Sastojci koji će vam biti potrebni:
700 g kajsija bez koštica, 4 jaja, 150 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, 150 g brašna, 50 g gustina, 2 kašičice praška za pecivo, 300 ml mleka, 300 ml prošeka, 2 kesice krema u prahu za torte sa ukusom limuna, 250 ml slatke pavlake i 2 kašike seckanih pistaća
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i dve kašike vode, dodajte šećer, kesicu vanile, žumanca i postepeno umešajte brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađenu koru presecite dva puta vodoravno. Pola količine kajsija isecite na kockice. Hladno mleko i prošek sipajte u visoku posudu, dodajte krem u prahu i mutite mikserom tri minuta dok ne postane kremasto, pa umešajte kockice kajsija. Polovinom krema premažite donju koru, poklopite drugom korom, nanesite ostatak krema, stavite poslednju koru, malo pritisnite i ohladite u frižideru. Umutite šlag od slatke pavlake i vanilin šećera, i premažite tortu. Ostatak kajsija izrežite na kriške, ukrasite tortu, pospite pistaćima i servirajte. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari