Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kremasta torta

Kremasta torta

Kremasta torta

Kremasta torta

Sastojci koji će vam biti potrebni:
700 g kajsija bez koštica, 4 jaja, 150 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, 150 g brašna, 50 g gustina, 2 kašičice praška za pecivo, 300 ml mleka, 300 ml prošeka, 2 kesice krema u prahu za torte sa ukusom limuna, 250 ml slatke pavlake i 2 kašike seckanih pistaća

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i dve kašike vode, dodajte šećer, kesicu vanile, žumanca i postepeno umešajte brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađenu koru presecite dva puta vodoravno. Pola količine kajsija isecite na kockice. Hladno mleko i prošek sipajte u visoku posudu, dodajte krem u prahu i mutite mikserom tri minuta dok ne postane kremasto, pa umešajte kockice kajsija. Polovinom krema premažite donju koru, poklopite drugom korom, nanesite ostatak krema, stavite poslednju koru, malo pritisnite i ohladite u frižideru. Umutite šlag od slatke pavlake i vanilin šećera, i premažite tortu. Ostatak kajsija izrežite na kriške, ukrasite tortu, pospite pistaćima i servirajte. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pripremu kremaste torta


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.