Potrebno je:
150g finog pšeničnog brašna, 150g ražanog brašna, 100g mlevenih badema, 150g putera (ili margarina), 100g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 1 kašika likera od pomorandže, 1 pomorandža,
5 kašika pekmeza od pomorandže, 250g šećera u prahu, 100g gotovih kolačića sa kokosom, malo kandirane pomorandže
Priprema:
Brašno, mlevene bademe, šećer, vanilin šećer, buter (ili margarin), jaje i liker stavite u duboku činiju i pomešajte, a zatim dodajte rendanu koru od jedne pomorandže koju ste prethodno dobro oprali. Uz pomoć miksera dobro izmešajte dok ne dobijete smesu kao što je testo.
Pospite brašno po površini na kojoj ćete raditi, pa na nju razvijte i stanjite testo. Nakon toga sa modlom u bilo kojem obliku vadite testo i stavljajte ih na pleh, obložen papirom za pečenje.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa stavite kolačiće unutra i pecite ih oko 10 minuta – dok ne dobiju svetlo žutu boju.
Izvadite ih i ostavite da se ohlade. Pekmez od pomorandže malo zagrejte i pola rombova premažite njime, pa ga prekrijte drugim rombom.
Preliv:
Četiri kašike bistrog pomorandžinog soka izmešajte sa 250g šećera u prahu i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Time premažite kolačiće, a zatim ih sa svake strane uvaljajte u mrvice dobijene od izdrobljenih kokosovih kolačića. Na kraju ih ukrasite kandiranom pomorandžom ili drugim kandiranim voćem po želji.
Ono što je dobro kod ovog recepta je da uvek možete eksperimentisati. U kolačiće možete dodati i orahe i lešnike i ostale koštunjave plodove, kao i voće (naš predlog je da stavite brusnicu ili suvo grožđe). A za ukrašavanje možete da pustite maštu na volju; od različitog voća do šlaga.. Na vama je da odlučite kako će kolačićiizgledati. Izvor:zenskimagazin.rs
Komentari
Komentari