Sastojci koji će vam biti potrebni:
6 jaja, 6 kašika brašna, 6 kašika šećera, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašike kakaoa
Za fil:
500 g kesten-pirea, 250 g šećera u prahu, 2-3 kašike ruma, 50 g čokolade, 150 g maslaca
Za glazuru:
150 g čokolade, 4-5 kašika ulja
Priprema:
Umutite šam od belanaca sa šećerom. Dodajte žumanca, jedno po jedno, i na kraju kakao i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Ispecite koru u velikom plehu, pa kad se ohladi, presecite je na dva dela i po želji poprskajte s nekoliko kašika ruma.
Za fil umutite penasto maslac i šećer u prahu, dodajte kesten-pire, rum i rastopljenu čokoladu. Sve lepo izmešajte i premažite preko kore.
Stavite zatim drugu koru i prelijte kolač glazurom od čokolade. Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari