Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kesten kolač

Kesten kolač

Kesten kolač

Kesten kolač

Sastojci koji će vam biti potrebni:
6 jaja, 6 kašika brašna, 6 kašika šećera, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašike kakaoa
Za fil:
500 g kesten-pirea, 250 g šećera u prahu, 2-3 kašike ruma, 50 g čokolade, 150 g maslaca
Za glazuru:
150 g čokolade, 4-5 kašika ulja

Priprema:
Umutite šam od belanaca sa šećerom. Dodajte žumanca, jedno po jedno, i na kraju kakao i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Ispecite koru u velikom plehu, pa kad se ohladi, presecite je na dva dela i po želji poprskajte s nekoliko kašika ruma.
Za fil umutite penasto maslac i šećer u prahu, dodajte kesten-pire, rum i rastopljenu čokoladu. Sve lepo izmešajte i premažite preko kore.
Stavite zatim drugu koru i prelijte kolač glazurom od čokolade. Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni zakesten kolač


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.