Potrebno je:
250 g margarina
6 jaja
250 g šećera
200 g crne čokolade za kuvanje
veliko pakovanje keksa od 500 g
250 g šećera u prahu
1/2 l jake crne ili filter kafe
Belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite zajedno sa polovinom količine šećera, da bude penasto i kuvajte ih na pari, dok se ne zgusnu. Sknite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na pari. Kad se dobijena smesaohladi, dodajte joj umućen margarin zajedno sa drugom polovinom šećera. Sastavite mešajući margarin i žumanca i u to dodajte prethodno istopljenu čokoladu. Belanca izmutite u sneg i postepeno ih dodajte u krem sa žumancima, mešajući drvenom varjačom. Skuvajte crnu ili filter kafu, otprilike oko pola litre, i u nju natapajte keks. Ređajte jedan red keksa, jedan red fila. Tortu zatim dekorišite po želji. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari