Sastojci koji će vam biti potrebni za juneće loptice:
500 g mlevene junetine, 75 g feta sira, pola kašičice morske soli, pola kašičice paprike, kašika maslinovog ulja, čen belog luka, 500 g sitnijeg paradajza, 1 tikvica, biber, 2 kašike peršuna, glavica belog luka
Priprema:
Pomešajte meso, so, biber, papriku i seckani beli luk. Napravite od mesa 12 loptica i rastanjite ih na dlanu. U sredinu stavite kockicu feta sira i oblikujte loptice, poređajte ih u pleh i premažite uljem. Glavicu luka podelite u čenove i rasporedite ih između loptica mesa, a isto uradite i s paradajzom. Tikvicu isecite na kocke, pa i njih stavite između mesa.
Ubacite u rernu zagrejanu na 225 stepeni i pecite oko pola sata. Pred kraj dodajte biber i seckani peršun, pa promešajte. Kao prilog poslužite testo. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari