300 g mlevenog mesa
200 g testenine po želji
1 čen belog luka
300 ml sosa od paradajza
3 kašike kečapa
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašičica ruzmarina
½ kašičice sušenog celera
½ kašičice majorana
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
3 kašike rendanog parmezana
½ glavice cenog luka ili dva struka mladog luka
5 kašika crnog vina
Pripremite dublji tiganj u kome ćete dinstati meso i na malo ulja prodinstajte sitno seckani crni luk, pa zatim dodajte i jedan čen belog luka. Nakon dva minuta dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte na srednjoj temperaturi oko pet minuta. Potom dodajte sos od paradajza, kečap i crno vino, poklopite i ostavite da se krčka dok meso ne bude gotovo. Dodajte sve ostale sastojke osim parmezana, probajte, pa eventualno dosolite. Testeninu koju ste prethodno obarili rasporedite u tanjire, pa dodajte gotov sos od mesa i svaku porciju obilno pospite parmezanom.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari