Potrebno je:
500 g jagoda, 50 g keksa, 35 g oljuštenih pečenih badema, 50 g putera, 8 listova belog želatina, 200 g kisele pavlake, 150 g grčkog jogurta, 5 kašika šećera i 250 g šlaga
Priprema:
Bademe ispecite u tiganju bez masnoće i krupno iseckajte. Keks izdrobite oklagijom i pomešajte sa otopljenim puterom i bademima. Sipajte u kalup za tortu, poravnajte kašikom i ohladite 30 minuta. Za beli krem omekšajte tri lista želatina u hladnoj vodi, ocedite, zagrejte na laganoj vatri, umešajte 100 g kisele pavlake, dve kašike šećera, 100 g jogurta i 150 g šlaga.
Nafilujte koru i ohladite 30 minuta. Za roze krem, ispasirajte 125 g jagoda i dve kašike šećera, umešajte 100 g kisele pavlake i 50 g jogurta. Tri lista omekšalog i oceđenog želatina zagrejte na umerenpj temperaturi, dodajte krem i 100 g šlaga, promešajte, sipajte preko belog fila i ohladite 60 minuta. Ispasirajte 150 g jagoda sa kašikom šećera. Dva lista želatina otopite, ocedite, zagrejte, postepeno umešajte voćni pire, premažite preko roze fila, poređajte ostatak jagoda (kao na slici) i ohladite pre serviranja. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari