Sastojci koji će vam biti potrebni:
8 hlepčića ili ili somuna, 1/4 šolje bulgura, 500 g mlevene jagnjetine od buta, 4 kašičice nane, 4 kašičice origana, 1 čen belog luka, kora od jednog limuna, maslinovo ulje za prženje, 1 glavica zelene salate, 1 crveni luk, iseckan na rebarca, 1,3 šolje humusa, 1,3 šolje jogurta, 1 kašičica mlevenog kima, 4 paradajza, 1-2 limuna
Priprema:
Kuvajte bulgur (lomljena pšenica, sastojak tipičan za istočnjačke kuhinje, ima ga u prodavnicama zdrave hrane) 15 min. Ocedite i pomešajte s mesom, nanom, origanom, belim lukom i korom limuna. Napravite male ćufte, odmorite ih 20 min i ispržite u vrelom ulju. Zagrejane lepinje napunite svežim povrćem, humusom umućenim s jogurtom i kimom i ćuftama. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari