Sastojci koji će vam biti potrebni:
450 g mocarele, 3 jajeta, ¾ šolje slatke pavlake, 2 ¼ šolje prezli, ¾ šolje parmezana, 2 kašičice belog luka u granulama, 1 kašika suvih začina (origano, vlašac,bosiljak), ½ šolje belog brašna, so, biber, ulje
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja i pavlaku, posolite, pobiberite i ostavite sa strane. U posebnom sudu pomešajte prezle, parmezan, beli luk, začine, so i biber. U posebni sud sipajte brašno i po ukusu posolite.
Mocarelu isecite na deblje štapiće, potom ih uvaljajte u brašno, potom u semsu sa jajima i na kraju u začinjene mrvice. Ponovite postupak još jednom, a potom odložite štapić na tepsiju na koju ste prethodno stavili pek papir.
Nastavite sve dok ne potrošite sve sastojke, a zatim odložite štapiće u zamrzivač na dva do tri sata, sve dok se potpuno ne zamrznu.
Izvadite ih zamrzivača i pržite par minuta u vrelom ulju. Kada dobiju finu braonkastu boju, izvadite ih i služite tople uz omiljeni sos (majonez, kečap, pavlaku). Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari