Sastojci koji će vam biti potrebni:
10 pilećih krilaca, 2 kašike brašna, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 kašičica vegete, ½ kašičice, sode bikarbone, ½ kašičice praška za pecivo,½ kašičice čilija u prahu, 200 ml sirača sosa, 1 kašika meda, 1 kašika kečapa, biber, so
Priprema :
Pileća krilca operite, odsecite vrhove i isecite na polovine, a potom ih dobro prosušite ubrusom. Uzmite veliku plastičnu kesu za zamrzivač, pa u nju sipajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, beli luk u prahu, alevu papriku, vegetu, so i biber. Sve izmešajte pa dodajte pileća krilca i dobro protresite kesu kako bi se začini fino zalepili za meso.
Na vrućem ulju propržite pileća krilca sa svih strana, pa ih sklonite na tanjir da se prohlade. Pripremite ljuti sos tako što ćete u manjoj posudici pomešati sirača sos, čili, med i kečap. Probajte, pa ukoliko je potrebno posolite ili pobiberite. Služite topla krilca uz vrući sos i prilog po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari