Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg krompira
maslinovo ulje
sok od 1/2 limuna
1 čen belog luka
so
biber
origano
parmezan
Priprema:
Očistite krompir i isecite ga na četvrtine po dužini. Složite krompir u prethodno uljem ili maslacem namazanu tepsiju. U posebnu činiju pomešajte maslinovo ulje ili otopljeni maslac, limunov sok, ispritiskajte beli luk da pusti sok (ne stavljate ceo čen), so, biber, origano i vodu. Dobro promešajte i prelijte krompir. Cela smesa bi trebalo da popuni tepsiju do pola visine krompira. Zagrejte rernu na 210 do 220 stepeni. Prekrijte tepsiju alu-folijom i ubacite u rernu. Pecite oko 40 minuta sa folijom i još oko 20 minuta bez folije. Po potrebi dolijte vodu. Na kraju dodajte parmezan i promešajte da se sve lepo sjedini. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari