
Potrebno je:
600 g oljuštenog krompira narezanog na kolutove, 300 g očišćene crvene paprike iseckane na kocke, 2 glavice seckanog crnog luka, 4 paradajza, narezana na kolutove, 1 kašika origana, 2 kašike prezle, 4 kašike rendanog parmezana, 100 g feta sira narezanog na kriške, 6 kašika maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
Kašikom maslinovog ulja podmažite okrugli pleh prečnika 20-25 cm. Po dnu poređajte 300 g krompira, potom rasporedite seckane paprike, zatim stavite crni luk i 2 paradajza narezana na kolutove. Posolite i pobiberite, začinite sa 2 kašike ulja, pa rasporedite kriške sira, preostali krompir i paradajz.
Posolite i pobiberite, dodajte preostalo ulje, pospite origanom, prezlom i parmezanom. Sipajte 1 dl vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 60 minuta na 190 stepeni. Desetak minuta pre kraja uklonite foliju. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari