Sastojci koji će vam biti potrebni za đuveč s batacima:
800 g zamrznutog mešanog povrća za đuveč, 2 glavice crnog luka, 100 g pirinča, mala konzerva crnog pasulja, konzerva pelata, 4 pileća bataka, kašika crvene mlevene začinske paprike, so, biber, ulje
Priprema:
Batake posolite i obilno ih pospite začinskom paprikom, pa ih propržite na vrelom ulju da sa svih strana dobiju koricu. U dublju zemljanu posudu stavite red zamrznutog povrća, red luka isečenog na rebarca, zatim stavite polovinu pirinča i polovinu pasulja. Ponovite postupak. Preko povrća stavite propržene batake i sve zalijte čašom vode i paradajzom iz konzerve. Poklopite, stavite u hladnu rernu i uključite je na 165 stepeni, pa pecite oko tri sata. Povremeno otvorite posudu i, ako vidite da nema mnogo tečnosti, dodajte malo vode. Ovo jelo se soli kad se servira u tanjire. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari