Sastojci koji će vam biti potrebni za domaći irski liker krem:
250 ml slatke pavlake, 397 g kondenzovanog mleka, 350 ml irskog viskija, 1 kašičica kafe, 3 kašičice čokoladnog preliva, 1 kašičica vanile (ili vanilinog šećera), 1 kašičica badema
Priprema:
Sterilisati flaše u koje ćete sipati liker: oprati ih u vreloj vodi ručno ili u mašini za pranje sudova. Zagrejte rernu na 160stepeni. Poređajte flaše na pleh i sušite 10-15 minuta pa zatim ostaviti da se ohlade.
Stavite sve sastojke u blender i uključite na najveću brzinu na 30 sekundi. Kafu ili čokoladni preliv dodati po ukusu. Sipajte u sterilisane flaše i ostavite da se hladi u frižideru. Rok trajanja – do 2 meseca. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari