Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ćuretina s kestenom

Ćuretina s kestenom

Ćuretina s kestenom

Ćuretina s kestenom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
800 g šnicli od ćurećeg belog mesa, ćureća džigerica, 300 g kesten pirea, 50 g oraha, 5 kiselih krastavčića, šargarepa, jaje, so, biber, seckani peršun, ulje, kašičica brašna, malo crnog vina

Priprema:
Ćureću džigericu, orahe, krastavčiće i šargarepu sitno iseckajte, pa sve pomešajte s kesten pireom i jajetom. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun. Šnicle blago izlupajte tučkom za meso, a onda ih posolite i pobiberite. Na svaku šniclu rasporedite fil s kestenom, urolajte i vežite koncem, pa kratko propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana. Prebacite u pleh, prelijte uljem, nalijte malo vode i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Tokom pečenja rolnice prelivajte sokom od pečenja. Gotov rolat uvijte u foliju, a sok od pečenja procedite, dodajte malo crnog vina i kuvajte da alkohol uvri. Pred kraj kuvanja umešajte brašno razmućeno s malo vode. Sos posolite i pobiberite, pa prelijte preko kolutova ćuretine. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za ćuretinu s kestenom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.