Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Čupavi kolač

Čupavi kolač

Čupavi kolač

čupavi kolač

Sastojci koji će vam biti potrebni
za testo: 250 g brašna, 150 g maslaca, 60 g šećera, 2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma, strugana limunova kora, pola kesice praška za pecivo, marmelada od kajsija

za fil: 1 kg breskvi, 200 g šećera, sok od pola limuna

za posipanje: 120 g oštrog brašna, 80 g mlevenih badema ili oraha, kesica vanilin šećera, malo cimeta, 100 g maslaca

Priprema:
Opranim breskvama izvadite koštice i isecite ih na kriške. Pospite ih šećerom i limunovim sokom, pa promešajte i ostavite da stoje jedan sat. Umesite testo od navedenih sastojaka i ostavite ga na hladnom mestu oko pola sata, a zatim ga razvaljajte. Testom obložite podmazana dna četiri elipsasta kalupa i premažite ga marmeladom. Breskve lagano ocedite i složite preko marmelade. Za posipanje otopite maslac i malo ga rashladite. Pomešajte brašno, mlevene bademe ili orahe i cimet, prelijte otopljenim maslacem i lagano promešajte. Izdrobljenu smesu pospite po breskvama. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za čupavi kolač


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.