Sastojci koji će vam biti potrebni
za testo: 250 g brašna, 150 g maslaca, 60 g šećera, 2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma, strugana limunova kora, pola kesice praška za pecivo, marmelada od kajsija
za fil: 1 kg breskvi, 200 g šećera, sok od pola limuna
za posipanje: 120 g oštrog brašna, 80 g mlevenih badema ili oraha, kesica vanilin šećera, malo cimeta, 100 g maslaca
Priprema:
Opranim breskvama izvadite koštice i isecite ih na kriške. Pospite ih šećerom i limunovim sokom, pa promešajte i ostavite da stoje jedan sat. Umesite testo od navedenih sastojaka i ostavite ga na hladnom mestu oko pola sata, a zatim ga razvaljajte. Testom obložite podmazana dna četiri elipsasta kalupa i premažite ga marmeladom. Breskve lagano ocedite i složite preko marmelade. Za posipanje otopite maslac i malo ga rashladite. Pomešajte brašno, mlevene bademe ili orahe i cimet, prelijte otopljenim maslacem i lagano promešajte. Izdrobljenu smesu pospite po breskvama. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari