Sastojci koji će vam biti potrebni za ćufte u sosu od jogurta:
500 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, sredina hleba, malo mleka, 2 jajeta, pola kašičice praška za pecivo, brašno, ulje, so, po želji mešavina začina
Za sos: 200 ml jogurta, veza peršuna, malo bosiljka, mala glavica crnog luka, kašičica maslinovog ulja, so, biber
Priprema:
U mleveno meso dodajte jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju. Sitno iseckajte crni luk, peršun i bosiljak. U dubljoj posudi dobro izmešajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari