Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g mlevenog junećeg mesa, 500 g seckanog paradajza, 2 jajeta, 60 g rendanog parmezana, 4 kriške starog hleba, 1 dl mleka, veza peršuna, manja glavica crnog luka, ulje za prženje, so, biber
Priprema:
Odvojite sredinu hleba, potopite u mleko, ostavite da odstoji 10 minuta pa dobro iscedite i stavite u duboku činiju. Dodajte meso, jaja, parmezan, sitno seckani peršun, so i biber i izmešajte. Ako smesa nije dovoljno čvrsta, dodajte malo griza ili parmezana. Oblikujte loptice prečnika oko 3 cm. U šerpi zagrejte 4-5 kašika ulja, dodajte sitno seckani crni luk i malo vode i dinstajte dok luk ne omekša. Prelijte paradajz sosom, posolite i pobiberite, kuvajte 5 minuta, pa dodajte ćufte, poklopite i kuvajte 25-30 minuta na umerenoj temperaturi. Na kraju pospite seckanim peršunom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari