Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g pilećeg belog mesa, 1 jaje, 2 kašike brašna, pola kašičice praška za pecivo, so, beli biber, kašičica karija
za varivo: manja konzerva graška, glavica crnog luka, 1 paradajz, so, ulje
Priprema:
Sameljite piletinu, dodajte jaje, brašno, prašak za pecivo, so biber i kari. Sve dobro pomešajte i mokrim rukama pravite ćuftice srednje veličine. Stavite vodu da se zagreva u većoj šerpi i, kada provri, posolite. U ključalu vodu spuštajte kašikom ćufte i kuvajte ih dok ne počnu da se podižu s dna. Sačuvajte malo tečnosti u kojoj su se ćufte kuvale. Na ulju propržite iseckan luk, dodajte oceđen grašak i paradajz isečen na kolutove. Sve kratko prodinstajte, podlijte s malo vode koju ste sačuvali i vratite skuvane ćufte da još kratko s graškom prokuvaju. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari