Sastojci koji će vam biti potrebni:
450 g mlevenog pilećeg mesa, 1 jaje,3 kašike peršuna, 1 kašika sosa od paradajza, čen belog luka, usitnjen, 1/4 šolje mleka, pola kašičice soli, pola kašičice bibera, 70 g parmezana, 1/4 šolje + 2 kašike prezli
Za preliv:
1 kašika paradajz sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1/2 kašike balzamiko sirćeta, 1/2 kašičice šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 150 C. U većoj posudi pomešajte jaje, peršun, kašiku paradajz sosa, beli luk, mleko, so i biber. Sve dobro promešajte. Dodajte smesi mleveno meso, parmezan i prezle. Rukama dobro promešajte smesu da se sastojci povežu. Od smese pravite ćuftice i ređajte na pleh za pečenje. Pomešajte sve navede sastojke za preliv i njime namažite ćuftice. Pecite ćufte u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, a zatim izvadite iz rerne, sačekajte da se ohlade i poslužite uz krompir pire ili špagete. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari