Sastojci koji će vam biti potrebni za ćufte od belog mesa:
500 g pilećeg belog mesa, 1 jaje, 2 kašike brašna, pola kašičice soli, pola kašičice praška za pecivo
Za sos: 30 ml ulja, 4 kašike brašna, 2 dl soka od paradajza, 1 dl vode u kojoj su se kuvale ćufte, malo šećera
Priprema:
Sameljite piletinu, dodajte jaje, brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro pomešajte i nakvašenim rukama pravite ćuftice veličine većeg oraha. Kuvajte u slanoj ključaloj vodi dok se ćufte ne podignu na površinu vode. Sačuvajte malo tečnosti. Brašno propržite na ulju, pa dodajte sok od paradajza i tečnost u kojoj su se kuvale ćufte. Mešajte da se ne stvore grudvice. Kuvane ćufte spustite u paradajz sos. Služite sa špagetima ili instant krompir pireom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari