Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 krompira srednje veličine, 300 g šampinjona, 4 vrganja, 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, majčina dušica, papričica, veza peršuna, 2 grančice timijana, 2 l supe od povrća, maslinovo ulje, so, 4 kriške integralnog hleba, 1 kašika parmezana
Priprema:
Obarite krompir u posoljenoj vodi. Očistite i sitno iseckajte crni luk, šampinjone i vrganje. U šerpi zagrejte malo ulja, kratko propržite beli luk, pa ga izvadite, dodajte pečurke i papričicu i dinstajte 10-15 minuta. Oljuštite i izgnječite krompir i pomešajte sa pečurkama. Potom dodajte crni luk, pržite 5 minuta, posolite i pobiberite i zalijte supom od povrća. Kuvajte oko 30 minuta, pa začinite timijanom i peršunom. Zagrejte kašiku ulja u teflon tiganju, dodajte hleb isečen na kockice, pospite parmezanom i kratko propržite. Tostiran hleb umešajte u čorbu i poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari