Karfiol možete napraviti na mnogo različitih načina. Ovo povrće sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9, biljna vlakna, brojne minerale i proteine. Napravite ukusnu i okrepljujuću čorbu od karfiola, punu korisnih sastojaka. Topla čorba posebno prija u hladnim zimskim danaima. Leti je možet jesti hladnu a priprema se veoma lako i brzo.
Potrebno je:
1 glavica karfiola, 2 krompira, 1 glavica crnog luka, jaje, čaša kisele pavlake, začini po ukusu, so, biber
Priprema:
Sitno iseckajte luk, pa ga u vreloj vodi prokuvajte ( oko 1,5 litar) zajedno sa začinima. Dodajte očišcenu i isečenu manju glavicu karfiola i krompir isečen na kockice.
Kuvajte sve dok ne omekša, pobiberite, dosolite, pa sklonite sa vatre. Jaje razmutite, dodajte pavlaku, izmešajte i začinite čorbu. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari