Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g borovnica, 3 kašike šećera, 125 ml crvenog vina, kašika soka od limuna, kašičica skroba
Za čokoladni mus:
125 g čokolade za kuvanje, 2 kašike vinjaka, jaje, 2 kašike šećera, 100 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpi propržite šećer, zalijte vinom i sokom od limuna i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte borovnice, poklopite i pustite da sos provri. Umešajte gustin razmućen u malo vode. Podelite na čaše.
Naseckanu čokoladu s vinjakom istopite na pari. Skinite s vatre, pa umešajte žumanca ulupana s kašikom šećera. Odvojeno ulupajte belanca s drugom kašikom šećera i slatkom pavlakom, pa u čokoladu umešajte prvo šlag, a zatim i sneg od belanaca. Stavite u frižider na tri sata. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari