Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Čokoladni mafini punjeni vanilin kremom

Čokoladni mafini punjeni vanilin kremom

Čokoladni mafini punjeni vanilin kremom

Čokoladni mafini punjeni vanilin kremom

Potrebno je za testo:

200 g crne čokolade
100 g putera
2 dl mleka
jaje
1 dl kisele pavlake
50 g šećera
250 g brans
2 kašičice gustina
kašika praška za pecivo

Potrebno je za krem:

šipka vanile
2 dl slatke pavlake
3 žumanceta
80 g šećera
125 g crne čokolade
200 g putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Rastopite puter i izlomite čokoladu, pa četvrtinu dodajte u puter. Pomešajte mleko, jaje, kiselu pavlaku i šećer. Odvojeno pomešajte brašno, gustin, prašak za pecivo, kakao i so.
U brašno umešajte mešavinu od mleka i puter sa čokoladom, pa dodajte ostatak izlomljene čokolade. Dobijeno testo sipajte u papirne korpice za pečenje i pecite oko 25 minuta. Izvadite mafine iz pleha da se ohlade.
Rasecite vanilu i prokuvajte je s mlekom. Razmutite žumanca i šećer, umešajte prokuvanu pavlaku i mutite dalje na niskoj temperaturi, ali bez ključanja. Propasirajte krem kroz cediljku i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Isecite čokoladu i rastopite je na pari. Mutite puter oko 10 minuta da bude kremast dodajući pomalo krem, pa onda i rastopljenu čokoladu. Pustite masu da se ohladi.
Odsecite kapice mafinima, blago ih izdubite i napunite filom. Po želji, odozgo narendajte belu čokoladu. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za čokoladne mafine punjene vanil kremom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.