Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Banana hleb sa cimetom

Banana hleb sa cimetom

Banana hleb sa cimetom

Banana hleb sa cimetom

Potrebno je:
1 1/3 šolje brašna, ¾ šolje belog šećera, ¾ šolje smeđeg šećera, 1 šolja ispasirane banane, ½ šolje ulja /preporuka je kokosovo/, 1/3 šolje mlaćenice (buttermilk), 2 jaja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, ½ kašičice soli

Mlaćenicu ili buttermilk je dosta teško pronaći u prodavnicama. Jednostavna zamena za mlaćenicu je kombinacija mleka i jogurta u srazmeri 1:3

Za toping od cimeta:
½ šolje brašna, ½ šolje smeđeg šećera, 4 kašike putera, 1 kašičica cimeta

Priprema:
Umutite jaja, malećenicu i ulje. U posebnoj posudi pomešajte brašno, so, sodu i cimet, potom sjedinite suve i vlažne sastojke. Dodajte bananu koju ste ispasirali, šećer, vanilu. Sipajte testo u pleh za hleb, a zatim napravite preliv od cimeta.
Pomešajte sve sastojke potrebne za preliv i dobijenim topingom premažite testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvor: Blic Žena


Pousđe i kuhinjski pribor potrebni za banana hleb sa cimetom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.