Potrebno je:
1 1/3 šolje brašna, ¾ šolje belog šećera, ¾ šolje smeđeg šećera, 1 šolja ispasirane banane, ½ šolje ulja /preporuka je kokosovo/, 1/3 šolje mlaćenice (buttermilk), 2 jaja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, ½ kašičice soli
Mlaćenicu ili buttermilk je dosta teško pronaći u prodavnicama. Jednostavna zamena za mlaćenicu je kombinacija mleka i jogurta u srazmeri 1:3
Za toping od cimeta:
½ šolje brašna, ½ šolje smeđeg šećera, 4 kašike putera, 1 kašičica cimeta
Priprema:
Umutite jaja, malećenicu i ulje. U posebnoj posudi pomešajte brašno, so, sodu i cimet, potom sjedinite suve i vlažne sastojke. Dodajte bananu koju ste ispasirali, šećer, vanilu. Sipajte testo u pleh za hleb, a zatim napravite preliv od cimeta.
Pomešajte sve sastojke potrebne za preliv i dobijenim topingom premažite testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari