Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Balaton kolač

Balaton kolač

Balaton kolač

Balaton kolač

Potrebno je za biskvit:
5 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 2 kašike kakaa,
1 dl ulja, 1 prašak za pecivo
za krem 1:
500 g svežeg kravljeg sira, 150 g margarina, 200 g šećera u prahu,
1 vanilin šećer
za krem 2:
2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 7 dl soka od pomorandže (iz tetrapaka)
i još:
slatka pavlaka za šlag

Priprema:
Biskvit:
Umutiti posebno belanca u čvrsti sneg, a žumanca sa svim ostalim sastojcima, i na kraju u smesu dodati i čvrsti sneg od belanaca. Istresti u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju i peći 15 minuta na 180 °C. Kada se biskvit ispeče, ostaviti ga da se dobro ohladi. Treba s biskvita skinuti gornju kožicu koja nastane, kako se ne bi lepila i povlačila za krem!

Krem 1:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i potom dodati malo po malo sir i vanilin šećer i sve dobro još jednom umutitit. Premazati hladan biskvit dobijenim kremom od sira.

Krem 2:
U soku od pomorandže skuvati pudinge od vanile sa šećerom. Kada je puding kuvan, treba posudu sa pudingom staviti u hladnu vodu i konstantno mešati dok se puding ne ohladi skoro do kraja! Kada je gotovo ohlađen treba ga kašikom premazati preko prvog krema od sira.
Nakon toga kolač dobro ohladiti prekriti šlagom po želji. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu balaton kolača


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.