Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Bakin kolač sa breskvama

Bakin kolač sa breskvama

Bakin kolač sa breskvama

Bakin kolač sa breskvama

Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera, 80 g šećera, 70 g margarina, 1 jaje, 250 g breskvi, 2 kesice pudinga od vanile, 100 g šećera, 500 ml mleka, 2 čaše kisele pavlake, listići badema

Priprema:
Pomešajte u većoj posudi brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaje i naseckani margarin, te umesite glatko testo. Razvijte ga potom i njime obložite pouljen i brašnom posut pleh ovalne kalupe. Pecite petnaestak minuta na 200 stepeni. U međuvremenu skuvajte puding, pa ga gotovog sjedinite s kiselom pavlakom. Breskve isecite na kriške. Polupečenu koru izvadite iz rerne, malo je ohladite, premažite polovinom pudinga, poređajte breskve i sipajte preostali puding, pa odozgo rasporedite preostale breskve i pospite listićima badema. Vratite u rernu i pecite još pola sata na 160 stepeni. Pečeni kolač hladite dva sata na sobnoj temperaturi. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za bakin kolač sa breskvama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.