Sastojci koji će vam biti potrebni:
6 fileta bakalara od 150 g, 800 g bundeve, 1 glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 30 g putera, 3 prstohvata soli, sveže mleveni biber
Za dekoraciju: 50 g pšeničnog brašna, 50 g mlevenog badema, 20 g putera, 100 g kuvane pileće džigerice, 30 g rendanog parmezana, 100 g rukole, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica balsamiko sirćeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 200° C. Oljuštite bundevu i narežite na kocke. Oljuštite i sitno iseckajte crni luk. U šerpi propržite crni luk sa dve kašike ulja. Dodajte bundevu i dva prstohvata soli, dinstajte 3-5 minuta, pa dolijte 1,5 dl vode. Poklopite i kuvajte na jačoj temperaturi oko 10 minuta dok bundeva ne omekša, pa sklonite poklopac i kuvajte dok voda ne ispari.
Potom izgnječite bundevu, umešajte puter, posolite i pobiberite. U tiganju zagrejte malo ulja i ispržite filete ribe po 5-7 minuta sa svake strane, pa ih prebacite u podmazanu vatrostalnu činiju i zapecite 5 minuta. U činiji pomešajte brašno, puter, parmezan, badem i seckanu pileću džigericu i zapecite u plehu na 200 stepeni 8-10 minuta. U tanjiru servirajte sloj pirea od bundeve, pospite komadićima zapečene džigerice i dodajte rukolu začinjenu uljem i sirćetom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari