Sastojci koji će vam biti potrebni
a bafalo sos:
2/3 sosa od paradajza
½ šolje putera
1 ½ kašika sirćeta
¼ kašičice vorčester sosa
¼ kašičice kajdžuna
1/8 kašičice belog luka u prahu
soli po ukusu
Ostali sastojci:
1 celo pile
230 g krem sira
1 šolja ranč dresinga ( jednake količine majoneza, kisele i neutralne pavlake)
1 šolja kačkavalja
malo plavog sira
prezle
Priprema:
Najpre pripremite bafalo sos i to tako što ćete sve gore navedne sastojke pomešate i sipati u šerpicu. Stavite je na srednju temperaturu i zagrevajte do ključanja. Posolite po ukusu i promešajte. Kuvajte nekoliko minuta, tek da počne da se zgušnjava, pa sklonite sa ringle.
Za ovaj recept će vam biti potrebna samo jedna šolja, ostatak možete iskoristiti za drugi ručak ili odložiti u zamrzivač.
Ispecite celo pile u rerni, potom ga istranžirajte. Stavite meso u veću posudu i pomešajte sa jednom šoljom bafalo sosa koji ste prethodno pripremili. Dodajte i krem sir, ranč dresing, kačkavalj i začinite po ukusu.
Sve dobro izmešajte pa sipajte u pleh u kome ćete peći jelo. Sipajte prezle i komadiće plavog sira koji ste prethodno izdrobili. Rernu zagrejte na 175 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Jelo služite uz sveže povrće, tortilja čips ili prepečeni hleb sa maslinovim uljem i belim lukom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari