Sastojci koji će vam biti potrebni:
800 g rostbifa, 5 kašika ulja, 4 glavice crvenog luka, pola zelene paprike, 1 feferon, pola limuna, kašičica mlevene slatke paprike, vorčester sos, 3 kašičice vinskog sirćeta, čašica konjaka, biber u zrnu, so
Priprema:
Pomešajte ulje sa sirćetom, sa nekoliko kapi vorčester sosa, sokom od limuna, solju, paprikom i dosta krupno mlevenog bibera. Dodajte i jedan luk isečen na rebarca, papriku i feferon, pa u tu marinadu stavite meso i ostavite da odstoji nekoliko sati uz povremeno okretanje. Izvadite rostbif, odstranite sve što se uhvatilo za meso, pa isecite na komade željene veličine. Stavite meso na rešetku rerne, a ispod rešetke stavite pleh da se u njega skupljaju sokovi tokom pečenja. Rernu zagrejte na maksimum, stavite meso ispod gornjeg grejača i s vremena na vreme ga premažite marinadom ili sokom iz pleha. Kad se na površini mesa uhvati korica, smanjite temperaturu na 200 i nastavite s pečenjem. Kada je meso pečeno, procedite marinadu i stavite je da provri, a gotovo meso prelijte zagrejanim konjakom i zapalite. Meso servirajte dok još gori plamen, a posebno poslužite sos od marinade kojoj ste dodali sok od pečenja. Servirajte sa krupno isečenim crvenim lukom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari