Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 krompira srednje veličine, 6 jaja, 150 g sira, 1 grančica ruzmarina, 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje, so
Priprema:
Oljušteni krompir isecite na kocke, kratko propržite u teflon tiganju sa malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk i posolite. Kad krompir i luk omekšaju, dodajte sitno seckane iglice ruzmarina, promešajte i ostavite još 2-3 minuta na toploj ringli. U međuvremenu umutite jaja, posolite po želji, dodajte sir narezan na štanglice i sipajte preko krompira i crnog luka. Pržite na umerenoj temperaturi, pazeći da kajgana ostane u jednom komadu i da ne zagori, potom pažljivo okrenite i ispržite sa druge strane. Gotovu kajganu izručite na velik tanjir, sačekajte da se malo ohladi, isecite na četvrtine i poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari