silikonska špatula velika texell zelena ts-sv128z 28.5cm
silikonska špatula velika texell zelena ts-sv128z 28.5cm

220333 - Silikonska Špatula Velika Texell Zelena Ts-Sv128Z 28.5Cm

Materijal: silikon. Dimenzije: 28.5x5.7x0cm . Težina: 91g


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

399 RSD


Braunis

Zagrejte rernu na 165 C. Rastopite 320 gr crne čokolade i maslac i mešajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Ostavite desetak minuta da se ohladi Jaja, žuti šećer i vanil šećer umutite električnim mikserom na srednjoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapeni dodajte čokoladnu smesu. Zatim dodajte brašno, so i čokoladu iseckanu na kockice i pržene lešnike. Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužite toplo uz omiljeni sladoled. Sastojci 320 gr crne čokolade 250 gr maslaca (putera) 150 gr žutog šećera vanil šećer 6 jaja 120 gr brašna prstohvat soli 80 gr cokolade iseckane na kockice prženi lešnici po želji

21.10.2016. 14:45:03

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Pet komada tosta premazati sa senfom, drugih pet komada premazati istoplenjim puterom (45 gr) i zapeći u rerni na 180C pet minuta (strana premazana puterom treba da bude okrenuta ka gore). Na tostove premazane senfom slagati prvo šunku pa sir i preklopiti drugom polovinom tostova. U šerpi istopiti 30 grama putera i dodati 30 grama brašna pri tom neprestano mesati par minuta na srednjoj vatri.  Zatim dolivati toplo mleko malo po malo uz neprekidno mešanje žicom.  Kad sos provri kuvati jos 3-4 minuta dok se ne zgusne.  Dodati 50 grama rendanog sira po zelji i 50 gr rendanog parmezana, so, biber i muskatni orah. Mesati dok se sir ne istopi. Na svaki tost tost sipati dve-tri kasike sosa od sira (da malo prelije sa strana) i odgore posuti sa ostatkom rendanog sira.  Peci u rerni zagrejanoj na 200C 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatno braon boju. Sastojci tost hleb 150 tvrdog sira bešamel sos 100 gr Pršuta puter Senf so biber

21.10.2016. 13:58:01

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Rernu uključite na 200 C. Kalupe za mafine nauljite ili po želji stavite papirne korpice. Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, šećer i so, a zatim umešajte i kokosovo brašno. Pomešajte jaje, otopljen puter i mleko, a zatim sve to dodajte suvim sastojcima i dobro promešajte. Borovnice pomešajte sa kašikom brašna (to će ih sprečiti da potonu na dno), a zatim ih ubacite u smesu. Promešajte i smesoma napunite kalup ili korpice za mafine. Mafine pecite oko 20 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, ostavite da se hlade u kalupu oko 10 minuta, zatim izvadite iz pleha. Sastojci 2 šolje brašna 1 kašika praška za pecivo 1/2 šolje šećera 3/4 kašičice soli 1/2 šolje kokosovog brašna 1 jaje 50 g putera šolja mleka 1 1/2 šolja borovnica 1 kašika brašna

21.10.2016. 08:20:03

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Galete sa sladoledom

Galete sa sladoledom

Galete sa sladoledom

Zagrejte aparat za vafle. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji umutite žumanca sa šećerom ( dok žumanca ne dobiju svetlu boju ), dodajte ekstrakt vanile, istopljen puter i mleko. Pomešajte mokre i suve sastojke dok se masa ne sjedini. U trećoj činiji umutite belanca (2-3 minuta na maksimalnoj brzini). Silikonskom spatulom lagano umesati belanca u testo ( belanca dodati iz dva tri puta ). Sipajte dovoljno mase u aparat za vafle, zatvorite i pecite 3-4 minuta. Poslužite sa sladoledom i prelivom od čokolade. Sastojci 4 jaja odvojena 30 gr šećera 60 gr putera 475 ml mleka 475 ml mleka 260 gr brašna 1 kašičica praška za pecivo vanila ekstrakt 1/2 kašičice soli

08.10.2016. 09:35:59

Svinjetina na kineski način

Svinjetina na kineski način

Svinjetina na kineski način

300 g mesa isecite na šnicle, istucite čekićem za meso i iseckajte na tanke trake. U činiji pripremite umak od kašičice senfa, bibera, ljute tucana paprike, đumbira, belog luka i soja sosa. U umak dodajte meso, polako izmešajte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena. Povrće isecite na tanke rezance ili kockice, što tanje kako bi se što pre ispržilo. U velikoj šolji (otprilike 2,5 - 3 dl) umutite jednu punu kašiku gustina sa mlakom vodom i soja sosom po ukusu. U dobro zagrejan tiganj stavite meso i propržite ga dok ne porumeni, dodajte iseckano povrće i sve zajedno pržite dok povrće ne odmekne. Na kraju sipajte umućeni gustin, nalijte vodom dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Poslužite uz kuvan pirinač. Sastojci 300 g mesa kašičica senfa biber i ljuta tucana paprika po ukusu kašičica naribanog svežeg đumbira (ako nemate svež možete koristiti i suvi) kašičica naribanog svežeg đumbira (ako nemate svež možete koristiti i suvi) 2-3 čena belog luka 2-3 kašike soja sosa velika crvena paprika 2 šargarepe velika glavica crvenog luka mala tikvica

08.10.2016. 09:13:57

Pita sa jabukama

Za testo: Pomešajte brašno i so, dodajte puter isečen na kockice i mast. Mesite prstima dok masa ne počne da liči na mokri pesak. Dodajte kašiku po kašiku vode dok se testo ne sjedini. Prebacite testo na radnu površinu i mesite par minuta. Zamotajte testo u providnu foliju i ostavite u frizider na 1 sat. Za fil: Pomešajte jabuke isečene na listice, limunov sok, brašno muskatni orah, cimet, šećer i vanila ekstrakt. Ostavite da jabuke puste sok 10-15 minuta. Zagrejte rernu na 200 C. Testo razvucitei i stavite u podmazan pleh, jabuke sipajte preko testa. Višak testa odstranite nožem. Za toping: U činiji pomešajte smedji šećer, cimet, brašno i grubo iseckane orahe hop over to these guys. Silikonskom spatulom umešajti istopljen puter. Tekstura topinga izgleda kao mokri pesak. Toping pospite preko jabuka. Pitu pecite u rerni 45-50 minuta na 190C. Sastojci 315 gr brašna za testo 6-7 gr soli 90 gr masti 140 gr putera 140 gr putera 120 ml ledene vode 1 kg jabuka 30 ml soka od limuna 30 gr brašna za fil kašičica cimeta za fil muskatnog oraščića

05.10.2016. 14:46:26

Svi komentari (0)

Bez komentara