chef činija 12 cm
chef činija 12 cm
chef činija 12 cm chef činija 12 cm

190218 - Chef Činija 12 Cm

Staklena činija prečnika 12 cm.


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

129 RSD


Kremasta ledena kafa

Kremasta ledena kafa

Kremasta ledena kafa

Mleko i kafu sipajte u blender. Dodajte 2 kugle sladoleda i led, pa pasirajte dok se smesa ne ujednači. Kada dobijete glatku smesu, sipajte u visoke čaše. Ukrasite napitak preostalom kuglom sladoleda, lomljenim čokoladnim keksom, šlagom ili pospite čokoladnim mrvicama. Sastojci 30 ml hladne nes kafe ( moze i jaka crna kafa ili hladan espreso) 200 ml mleka 3 kugle sladoleda od vanile 2 kocke leda 1 čokoladni keks, šlag ili čokoladne mrvice

21.10.2016. 10:30:39

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna

21.10.2016. 09:17:45

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Prvo mikserom umutilte jaje i ulje pa dodajte ekstrakt vanile, vanilin šećer i šećer. Zatim smanjitie brzinu miksera i dodajte mleko i vodu. U odvojenoj činiji zajedno prosejte kakao, brašno i prašak za pecivo pa postepeno dodajte tečnim sastojcima sve vreme muteći. Ukoliko vam je ipak ostalo grudvica, procedite smesu kroz cediljku za čaj. Palačinke pecite na električnom pekaču za palacinke 1/2 minuta sa jedne strane i desetak sekundi sa druge. Filujte palačinke džemom od kajsija. Možete ih filovati svežim voćem i ukrasiti saldoledom. Sastojci 1 jaje 50 ml ulja 1 kašika ekstrakta vanile 1 kašika vanil šećera 2 kašike šećera 300 ml mleka 50 ml vode 120 g brašna 4-5 punih kašika gorkog kakao praha 1 prašak za pecivo

21.10.2016. 08:53:19

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu hrskavo propržite u tiganju pa je ostavite da se ohladi. Potom je usitnite. Glatko brašno prosejte u posudu pa umešajte prašak za pecivo, sir, naseckani mladi luk i komadiće slanine. Jaja, mleko i ulje izmešajte, posolite i pomešajte s ostalim sastojcima. Testo raspodelite u kalupe za mafine pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Sastojci 6 šnita dimljene slanine ½ šoljice glatkog brašna 1 prašak za pecivo ½ šoljice grubo narendanog sira (na primer gaude) 3 mlada luka 1 jaje ½ šoljice mleka ½ šoljice ulja

20.10.2016. 12:02:42

Teleći kotleti sa roštilja

Teleći kotleti sa roštilja

Teleći kotleti sa roštilja

Teleće kotlete posolite, pobiberite, namažite maslinovim uljem, pa ostavite pet sati da stoje u frižideru. Odležane kotlete pecite na roštilju ili u zagrejanom roštiljskom tiganju. Poslužite sa grilovanim povrćem. Sastojci 800 g telećih kotleta s kostima 12 g soli 4 g bibera 50 ml maslinovog ulja tikvica paprika luk

20.10.2016. 10:23:31

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Govedina u crvenom vinu

Govedina u crvenom vinu

Govedina u crvenom vinu

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju. Propržite šnicle oko 2 minuta, dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. Izvadite šnicle iz tiganja, a zatim u tiganj ubacite seckani crni luk, sitno seckani beli luk i origano. Pržite oko 5 minuta. U propržen luk dodajte paradajz i vino i ostavite da se krčka desetak minuta. Za to vreme, iseckajte šnicle na kockice, pa dodajte u tiganj i dobro izmešajte. Kad ubacite kockice mesa, ostavite da se krčka još pet minuta. Po želji, možete služiti sa pastom ili prženim krompirom. Sastojci 1 kašika maslinovog ulja 200 g goveđih ili junećih šnicli mala glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 čen belog luka prstohvat origana čaša crvenog vina 200 g seckanog paradajza pasta za prilog

19.10.2016. 13:40:15

Kaneloni sa spanaćem

Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća

19.10.2016. 12:25:38

Slane galete sa sirom

Slane galete sa sirom

Slane galete sa sirom

Umutite kratko jaja pa dodajte sve ostale sastojke. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zagrejte aparat da bude vruć. Sipajte smesu u aparat i pecite. Sastojci 3 jaja 1 šolja ulja 2 šolje mleka 1 časa kiselog melka 3 šolje brašna 300g sir prašak za pecivo, susam po želji i so

19.10.2016. 07:45:58

Gusti vitaminski sok

Gusti vitaminski sok

Gusti vitaminski sok

Sastojci 1 srednja oljuštena jabuka (po izboru) 1 oljuštena narandža 1 manji oljušten limun 1 srednja šargarepa 1 srednja šargarepa 2 kašike meda

17.10.2016. 10:21:44


Svi komentari (0)

Bez komentara