Staklena činija prečnika 12 cm.
129 RSD
Mleko i kafu sipajte u blender. Dodajte 2 kugle sladoleda i led, pa pasirajte dok se smesa ne ujednači. Kada dobijete glatku smesu, sipajte u visoke čaše. Ukrasite napitak preostalom kuglom sladoleda, lomljenim čokoladnim keksom, šlagom ili pospite čokoladnim mrvicama. Sastojci 30 ml hladne nes kafe ( moze i jaka crna kafa ili hladan espreso) 200 ml mleka 3 kugle sladoleda od vanile 2 kocke leda 1 čokoladni keks, šlag ili čokoladne mrvice
21.10.2016. 10:30:39
Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna
21.10.2016. 09:17:45
Prvo mikserom umutilte jaje i ulje pa dodajte ekstrakt vanile, vanilin šećer i šećer. Zatim smanjitie brzinu miksera i dodajte mleko i vodu. U odvojenoj činiji zajedno prosejte kakao, brašno i prašak za pecivo pa postepeno dodajte tečnim sastojcima sve vreme muteći. Ukoliko vam je ipak ostalo grudvica, procedite smesu kroz cediljku za čaj. Palačinke pecite na električnom pekaču za palacinke 1/2 minuta sa jedne strane i desetak sekundi sa druge. Filujte palačinke džemom od kajsija. Možete ih filovati svežim voćem i ukrasiti saldoledom. Sastojci 1 jaje 50 ml ulja 1 kašika ekstrakta vanile 1 kašika vanil šećera 2 kašike šećera 300 ml mleka 50 ml vode 120 g brašna 4-5 punih kašika gorkog kakao praha 1 prašak za pecivo
21.10.2016. 08:53:19
Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu hrskavo propržite u tiganju pa je ostavite da se ohladi. Potom je usitnite. Glatko brašno prosejte u posudu pa umešajte prašak za pecivo, sir, naseckani mladi luk i komadiće slanine. Jaja, mleko i ulje izmešajte, posolite i pomešajte s ostalim sastojcima. Testo raspodelite u kalupe za mafine pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Sastojci 6 šnita dimljene slanine ½ šoljice glatkog brašna 1 prašak za pecivo ½ šoljice grubo narendanog sira (na primer gaude) 3 mlada luka 1 jaje ½ šoljice mleka ½ šoljice ulja
20.10.2016. 12:02:42
Teleće kotlete posolite, pobiberite, namažite maslinovim uljem, pa ostavite pet sati da stoje u frižideru. Odležane kotlete pecite na roštilju ili u zagrejanom roštiljskom tiganju. Poslužite sa grilovanim povrćem. Sastojci 800 g telećih kotleta s kostima 12 g soli 4 g bibera 50 ml maslinovog ulja tikvica paprika luk
20.10.2016. 10:23:31
Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone
19.10.2016. 13:54:36
Zagrejte maslinovo ulje na tiganju. Propržite šnicle oko 2 minuta, dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. Izvadite šnicle iz tiganja, a zatim u tiganj ubacite seckani crni luk, sitno seckani beli luk i origano. Pržite oko 5 minuta. U propržen luk dodajte paradajz i vino i ostavite da se krčka desetak minuta. Za to vreme, iseckajte šnicle na kockice, pa dodajte u tiganj i dobro izmešajte. Kad ubacite kockice mesa, ostavite da se krčka još pet minuta. Po želji, možete služiti sa pastom ili prženim krompirom. Sastojci 1 kašika maslinovog ulja 200 g goveđih ili junećih šnicli mala glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 čen belog luka prstohvat origana čaša crvenog vina 200 g seckanog paradajza pasta za prilog
19.10.2016. 13:40:15
Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća
19.10.2016. 12:25:38
Umutite kratko jaja pa dodajte sve ostale sastojke. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zagrejte aparat da bude vruć. Sipajte smesu u aparat i pecite. Sastojci 3 jaja 1 šolja ulja 2 šolje mleka 1 časa kiselog melka 3 šolje brašna 300g sir prašak za pecivo, susam po želji i so
19.10.2016. 07:45:58
Sastojci 1 srednja oljuštena jabuka (po izboru) 1 oljuštena narandža 1 manji oljušten limun 1 srednja šargarepa 1 srednja šargarepa 2 kašike meda
17.10.2016. 10:21:44
address
document
document-record
person
phone-number
product
product-group
wp-postmeta
wp-static-pages
wp-posts
Svi komentari (0)