Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g testenina u obliku školjkica, 300 g pilećeg filea, 1/4 glavice crvenog luka, 250 g pečuraka, 50 g mocarele, 1 šoljica kukuruza šećerca, so, biber, suvi začin, peršun, neutralna pavlaka za kuvanje
Priprema:
Pileći file posolite i pobiberite pa pržite na maslinovom ulju sa crvenim lukom. Odvojte mali komad filea za smesu kojom ćete puniti školjkice. Narežite četvrtinu pečurki pa ih pržite u maslinovom ulju sa malo crvenog luka. Dodajte sitne komadiće preostalog filea. Kada vidite da je piletina gotova, izvadite i ostavite da se ohladi pa dodajte kuvanom kukuruzu. Ostatak pečurki prepržite u maslinovom ulju i zalijte pavlakom za kuvanje. Školjkice skuvajte pa stavite u hladnu vodu i iscedite. Napunite ih pripremljenom smesom. U malu posudu stavite beli umak sa pečurkama pa u njega složite školjkice. Preko njih stavite komadiće sira i malo svežeg peršuna. Zapecite u rerni na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari