Sastojci:
2,5 kg ljutih papričica
350ml ulja
1 kašika so
2 glavice belog luka
Pola kesice salicila
Sirće po ukusu zavisi od jačine kiselosti oko 200ml
1 kašika šećera
Priprema:
Papričice oprati i skratiti im drškice. Malo ih propeći, ispeckati na umerenoj vatri. Napraviti smesu od ulja, soli i sirćeta. Smesa da odgovara ukusu kao kad spremamo salatu od ulučenih paprika. Preliti vruće papričice ovom smesom, zagušiti ih i ostaviti pola sata da se ohlade. Povremeno ih promešati. Slagati papričice u tegle , provlačeći ih kroz ovu smesu. Svaki red naslaganih papričica malo posoliti, staviti malo salicila i beo luk isečen na krupnije parčiće. I sve tako dok se tegla ne napuni. Pritisnuti papričice plastičnim krstićem. Naliti ih preostalom smesom. Ostaviti dan dva otvorene da upiju tečnost, po potrebi ih doliti smesom i zatvoriti.
Revept poslala:
Sonja Pavlović
Niš
Komentari
Komentari