Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Testenina sa mesom

Testenina sa mesom

Testenina sa mesom

Testenina sa mesom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g testenine u obliku školjki, 300 g mlevenog junećeg mesa, 200 g pikantnih kobasica, 500 g paradajza, 300 g bešamel sosa, 2 jajeta, 50 g rendanog parmezana, bosiljak, 3 čena belog luka, lmaslinovo ulje, so, biber

Priprema:
Oljuštite paradajz, iseckajte ga na kockice i stavite u tiganj. Dodajte 4 kašike maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi 20-25 minuta. U drugom tiganju zagrejte 6 kašika maslinovog ulja, dodajte mleveno meso i iseckanu kobasicu, pržite oko 20 minuta i ostavite da se ohladi. Potom pomešajte prženo meso sa polovinom paradajz sosa, dodajte jaja, 2 kašike parmezana i polovinu bešamela. Posolite i pobiberite i dobro umutite dok smesa ne postane homogena. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi i potom iscedite. Na dnu vatrostalne činije sipajte preostali paradajz sos, pa naizmenično ređajte mešavinu mesa, paradajza i bešamela i testeninu. Na kraju sipajte preostali bešamel sos, pospite parmezanom i pecite u rerni oko 30 minuta na 190 stepeni. Ukrasite bosiljkom i poslužite. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pripremu testenine sa mesom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.