Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g testenine u obliku školjki, 300 g mlevenog junećeg mesa, 200 g pikantnih kobasica, 500 g paradajza, 300 g bešamel sosa, 2 jajeta, 50 g rendanog parmezana, bosiljak, 3 čena belog luka, lmaslinovo ulje, so, biber
Priprema:
Oljuštite paradajz, iseckajte ga na kockice i stavite u tiganj. Dodajte 4 kašike maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi 20-25 minuta. U drugom tiganju zagrejte 6 kašika maslinovog ulja, dodajte mleveno meso i iseckanu kobasicu, pržite oko 20 minuta i ostavite da se ohladi. Potom pomešajte prženo meso sa polovinom paradajz sosa, dodajte jaja, 2 kašike parmezana i polovinu bešamela. Posolite i pobiberite i dobro umutite dok smesa ne postane homogena. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi i potom iscedite. Na dnu vatrostalne činije sipajte preostali paradajz sos, pa naizmenično ređajte mešavinu mesa, paradajza i bešamela i testeninu. Na kraju sipajte preostali bešamel sos, pospite parmezanom i pecite u rerni oko 30 minuta na 190 stepeni. Ukrasite bosiljkom i poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari